Dagelijkse anti-aging gezichts Guasha routine

Dagelijks jezelf een Guasha behandeling geven helpt om rimpels in het gezicht en hals zichtbaar te verminderen. Een routine van 5 minuten per dag kan al een groot effect hebben.

In deze video leg ik kort uit hoe je deze routine het beste kan uitvoeren.

Benodigdheden:

  • Guasha visje of andere vorm van Guasha steen/hoorn

  • Een handdoek of vel keukenrol voor na de behandeling

  • Speciale Guasha olie (een andere olie kan ook)

  • Let op: Gebruik nooit olijfolie, die kan de haargroei bevorderen

  • Let op: Last van acne en puistjes gebruik dan ook zeker géén kokosolie

Stap 1: Insmeren

Begin met het insmeren van je gezicht en hals met olie. Dit mag rijkelijk ingesmeerd worden. Smeer de olie op een masserende manier in voor een extra massage.

Stap 2: Borst en decolleté

Start de decolleté en beweeg met het Guasha visje in een strokende beweging richting de oksel over de huid, om het lymfestelsel te activeren. Begin vooral de eerste keren voorzichtig, schraap niet te hard! Ook al zie je geen verandering het schrapen heeft bij een lichte druk al effect.

Begin aan de rechter of linker kant van de hals en neem een deel van de decolleté mee. Doe je deze gezichts Guasha routine vaker wissel dan elke keer van kant, begin afwisselend aan de rechterkant of linkerkant van de hals.

Stap 3: Hals

Ga dan richting de hals. De gebogen vorm van het Guasha visje past precies in de vorm van de hals. Beweeg hier in een aantal stroken op en neer aan de rechter en linker kant. Deze beweging zorgt ook al voor het verminderen van kleine rimpels en lijnen in de hals.

Let op: schraap niet te hard, als de behandelde plek te rood wordt schraap je waarschijnlijk te hard en mag je wat minder druk op de steen zetten. Masseer de nek dan ook met de platte kant van het Guasha visje om de spieren los te maken en te ontspannen.

Beweeg altijd richting de oksel waar de lymfeklieren zitten, omdat daar de afvalstoffen afgevoerd worden.

Stap 4: Kin

De staart van het Guasha visje past precies op de kin, beweeg hier een aantal keer overheen. Je mag best afwisselen met meer en minder druk zetten op de Guasha steen om de massage intenser te maken. In de kin begint ook de kaakspier waar plekken gevoeliger kunnen zijn. Door het schrapen worden deze plekken beter doorbloed.

TIP: is een plek over gevoelig masseer na het schrapen met de platte kant van het Guasha visje over de plek om de huid rustiger te maken.

Op deze plek bevind zich ook de maag meridiaan. De maag meridiaan zorgt ervoor dat de vertering van voedsel op gang komt, beïnvloedt de eetlust, is verbonden met de gedachten en gevoelens van zorgzaamheid en sympathie.

Stap 5: Wangen

Beweeg verder naar boven, van de kin richting het oor. En neem hierbij de wangen, zijkanten van de neus en mond mee. Beweeg zo in lijnen steeds een stukje hogen. Om de gehele wang te masseren kan je van de mondhoek omhoog richting de jukbeenderen schrapen en dan met een neerwaartse beweging weer richting de hals bewegen in een omgekeerde ‘U’ vorm. Zo schraap je de huid richting de oksel voor het afvoeren van de afvalstoffen, omhoog en naar beneden.

Stap 6: Neus

De neus kan ook met het staartje van de Guasha vis geschraapt worden. Doe dit voorzichtig van boven naar beneden.

TIP: Last van hooikoortsklachten? Dan is het extra goed om rondom de neus te schrapen, neem dan ook zeker de zijkanten en holtes mee om deze te activeren en openen. Zo worden ook de acupunctuurpunten in deze plekken goed geactiveerd.

Stap 7: Voorhoofd

Masseer met de staart van het Guasha visje de wenkbrauwboog. Waarna je met de lange kant van het Guasha visje het voorhoofd kan masseren. Dit kan in kort snelle bewegingen van onder naar boven. En ook hier weer: wordt de huid te rood, masseer dan weer even met de platte kant van de Guasha steen.

TIP: Het masseren van het voorhoofd op deze manier helpt ook tegen hoofdpijn. Alle spieraanhechtingen, die verkrampen tijdens hoofdpijn, worden zo beter doorbloed.

Stap 8: Hele gezicht

Masseer dan enkele keren het gehele gezicht van boven naar beneden. Van het voorhoofd tot aan de hals richting de oksel. Om zo alle los gemasseerde huid en afvalstoffen richting de oksel te laten afvoeren.

Dit is een routine die best elke dag uitgevoerd mag worden, mits je niet te hard schraapt. Het kan makkelijk in 5 minuten uitgevoerd worden als je bijvoorbeeld tv kijkt.

Na een aantal weken kan je al resultaat zien waarbij rimpels zichtbaar verminderen. Maar ook onzichtbaar gebeurt er veel. Je huid lost afvalstoffen om en krijgt een gezondere doorbloeding.