Introductie

Vaak komen mensen naar onze acupunctuurpraktijk om te stoppen met roken. Ook andere zogenaamde slechte gewoontes kan men met behulp van acupunctuur overwinnen. Maar hoe werkt dan acupunctuur en waarom lukt het voor sommige mensen snel en voor sommige minder snel om van hun gewoonte af te komen?

De behandeling

Als een cliënt ondersteund wil worden in het proces van het stoppen met roken, overmatig alcohol drinken of eten, gebruiken we een zogenaamd NADA-protocol. Meestal worden dan acupunctuurpunten op het oor geprikt met zeer kleine verblijfsnaaldjes die op een stukje pleister zitten en op het oor gefixeerd blijven, dit kunnen ook speciale zaadjes of magneetjes zijn. Soms zetten we ook gewone acupunctuurnaalden tijdens de sessie in.

Belangrijk om te weten is dat een anti-verslavingsprogramma het beste kan werken als u er bewust aan begint en dat u een duidelijk en haalbaar doel stelt. Het is ook van belang om naast acupunctuur ook andere hulpmiddelen  te gebruiken, zoals meer gaan sporten, uw eetpatroon veranderen, nieuwe hobby’s vinden en met nieuwe mensen kennismaken. Uw leven moet niet armer maar rijker worden als u andere dingen onderneemt, zoals een stedentrip of een extra uur gaat fietsen met uw kinderen.

verslaving_probleem_stoppen_Bai-Hui_Acupunctuur_Schijndel_Nederland

Belangrijk om te weten:

  • Er bestaat GEEN acupunctuurpunt met een naam ‘stoppen met roken’ (óf andere verslavingen). Dit besluit moet door u zelf genomen worden!

  • Waarom een ongezonde gewoonte zo lastig is om ermee te stoppen, is dat bij het stoppen teveel afkickverschijnselen loskomen en het leven even niet leuk kan voelen. Die verschijnselen kunnen met acupuntuur verzacht worden.

  • Het is lastig om met deze gewoontes te stoppen als u geen andere en bij voorkeur leuker ‘ritueel’ kunt bedenken om niet te lijden wanneer u niet meer kunt roken, drinken, of overmatig eten.

Onze andere behandelingen

Chi-nei-tsang_acupuncture_Bai-hui_Schijndel_Nederland_2

Chi Nei Tsang

cupping__anti-aging_acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland

Cupping & Anti-aging

acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland_distale_acupunctuur_1

Acupunctuur

Zwangerschap_vruchtbaarheid_acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland_1

Acupunctuur en Vruchtbaarheid

Guasha_acupunctuur_Bai-hui_Schijndel_Nederland

Guasha

Tok-Sen_acupunctuur_Bai-hui_Schijndel_Nederland

Tok-Sen