Waarom acupuntuur helpt tegen verslavingen?

Verslavingen behandelen met acupunctuur kan helpen bij een vermindering het verlangen naar het verslavende middel, het verlichten van de ontwenningsverschijnselen en een gevoel van ontspanning geven. Acupunctuur heeft bij het behandelen van een verslaving geen bijwerkingen, omdat het een natuurlijke methode is. Daarnaast kan het bij een heel scala aan verslavingen worden ingezet, zoals bij een rookverslaving of eetverslaving.

Hoe werkt acupunctuur tegen verslavingen?

Vaak komen mensen naar onze acupunctuur praktijk om te stoppen met roken. Ook andere zogenaamde slechte gewoontes kan men met behulp van acupunctuur overwinnen.

Acupunctuur stimuleert de hersenen om endorfine aan te maken. Dit zijn lichaamseigen pijnstillers en lijken qua vorm en functie op opiaten. De toename van de hoeveelheden endorfine in het zenuwstelsel doet het verlangen naar drugs en de ontwenningsverschijnselen sterk afnemen.

De behandeling

Bij een behandeling voor bijvoorbeeld stoppen met roken, overmatig alcohol drinken of eten, maken we gebruik van oor acupunctuur. Het NADA (National Acupuncture Detoxification Association) protocol bestaat uit het plaatsen van 5 naaldjes in elk oor.

Deze acupunctuurpunten worden met gewone acupunctuur naalden of zeer kleine verblijfsnaaldjes geprikt. Deze verblijfsnaaldjes worden met een stukje pleister op het oor gefixeerd blijven, dit kunnen ook speciale zaadjes of magneetjes zijn.

Belangrijk om te weten:

  • Een anti-verslavingsprogramma kan het beste resultaat geven als u haalbare doelen voor uzelf stelt, zorg voor gezonde stimulering zoals sporten, nieuwe hobby’s. Uw leven moet niet armer maar rijker worden door het stoppen van uw verslaving.

  • Er bestaat GEEN acupunctuurpunt met een uitknop voor ‘stoppen met roken’ (of andere verslavingen). Dit besluit moet door u zelf genomen worden.

  • Waarom een ongezonde gewoonte zo lastig is om ermee te stoppen, is dat bij het stoppen teveel afkickverschijnselen loskomen en dit niet leuk kan voelen. Die verschijnselen kunnen met acupuntuur verzacht worden, maar niet voorkomen.

  • Het is lastig om met deze gewoontes te stoppen als u geen andere en bij voorkeur leuker ‘ritueel’ kunt bedenken om niet terug te vallen in oude patronen wanneer u niet meer kunt roken, drinken, of overmatig eten.

Wilt u stoppen met roken of van een andere verslaving af?

Acupunctuur kan u helpen.
Plan direct een afspraak bij uw acupuncturist

Plan een afspraak

Onze andere behandelingen

acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland_distale_acupunctuur_1

Acupunctuur >

Acupunctuur kan helpen bij verschillende lichamelijke en mentale klachten.

stoppen_met_roken_acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland

Acupunctuur tegen verslaving >

Slechte gewoontes overwinnen met behulp van acupunctuur.

Zwangerschap_vruchtbaarheid_acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland_1

Acupunctuur en vruchtbaarheid >

Met acupunctuur kunnen zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier behandeld worden.

Acupuncturist applying needles in patient

Acupunctuur voor de ouder wordende vrouw >

Vaak ervaren vrouwen tijdens de overgang in meer of mindere mate klachten. Acupunctuur kan helpen deze mogelijk te verlichten.

Chi-nei-tsang_acupuncture_Bai-hui_Schijndel_Nederland_2

Chi Nei Tsang >

Chi Nei Tsang is een oude vorm van ontgiftende activerende buikmassage.

cupping__anti-aging_acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland

Cupping en anti-aging >

Cupping verbetert de doorbloeding in spieren en en heft stagnaties in de energiedoorstroming op.

Guasha_Bai_Hui_Acupunctuur_Schijndel_Nederland

Guasha >

Guasha wordt toegepast voor fysieke klachten het helpt fysieke blokkades op te heffen waardoor het lichaam revitaliseert.