Acupunctuur_zwangerschap_Bai_Hui_Schijndel_Nederland_1

Introductie

Met acupunctuur kunnen zwangerschapsklachten op een natuurlijke manier behandeld worden, zonder het kind in gevaar te brengen. Bovendien is een behandeling met acupunctuur er juist primair op gericht om het lichaam weer in balans te brengen.

Moderne wetenschappelijke studies tonen aan dat acupunctuur bij meer dan 100 aandoeningen goed werkt, onder andere bij verschillende vruchtbaarheidsklachten. Bij ivf blijkt acupunctuur een meerwaarde te hebben en de kans op succes te vergroten. De WHO (World Health Organisation van de VN) heeft ondanks een lijst gepubliceerd met meer dan 100 aandoeningen waarvoor ze acupunctuur aanbeveelt. Vrouwelijke vruchtbaarheidsklachten staan op deze lijst.

Bij 10 tot 20 % van de stellen is er door de westerse geneeskunde geen oorzaak te vinden voor verminderde vruchtbaarheid. De traditionele Chinese geneeskunde, waar acupunctuur een belangrijk onderdeel van is, kijkt anders naar verminderde vruchtbaarheid. Daardoor zijn ivf, icsi of iui soms niet eens meer nodig bij mensen met vruchtbaarheidsproblemen zonder duidelijke oorzaak.

De behandelingen helpen u ook om als mens beter in balans te komen. Aan het begin van een behandelreeks voelen patiënten zich vaak al energieker en zitten beter in hun vel. Dat is, zeker bij vruchtbaarheidsproblemen heel belangrijk.

De behandeling

We starten altijd met een intakegesprek, zodat dat de behandeling precies geschikt is voor uw klacht. Dit is belangrijk om zo de problematiek van het niet zwanger worden precies in kaart te brengen. Vaak zal er voor drie maanden een wekelijkse behandeling nodig zijn. Voor de een juist omdat er geen eitje rijpt, voor de ander omdat het baarmoederslijm niet goed opbouwt.

 • Zes tot acht weken vóór de ivf-(en/of icsi- of iui-behandeling): één tot twee behandelingen per week. De meeste wetenschappelijke onderzoeken gaan uit van twee behandelingen per week gedurende vijf tot zes weken.
 • Op de dag van terugplaatsing behandelt men de vrouw altijd, ook als dat op een zaterdag of zondag is.

De hoeveelheid behandelingen die nodig is, is uiteraard persoonsgebonden en afhankelijk van de aard van uw vruchtbaarheidsklacht.

Acupunctuur_zwangerschap_Bai_Hui_Schijndel_Nederland_2

Positieve invloed op vrouwelijke vruchbaarheid

 • Acupunctuur beïnvloedt de bloeddoorstroming ter hoogte van de voortplantingsorganen.

 • Acupuntuur bevordert het endocriene systeem, het regelsysteem voor de hormonale balans.

 • De behandeling zorgt er voor dat stress sterk vermindert.

 • De behandeling kan de menstruatiecyclus op een goede manier beïnvloeden. Acupunctuur beïnvloedt onder andere de bevordering van de aanmaak van neurotransmitters.

 • Acupunctuur stimuleert de eisprong.

Positieve invloed op mannelijke vruchtbaarheid

 • Het aantal spermacellen vergroot.

 • De beweeglijkheid van spermacellen verbetert.

 • Positief ingrijpen op het niveau van het mannelijk hormoonstelsel. Dat betekent onder meer dat acupunctuur het niveau van het mannelijk hormoon testosteron beter kan regelen.

Acupunctuur_zwangerschap_Bai_Hui_Schijndel_Nederland_3

Geboortevoorbereiding start met 37 weken

Vanaf de 37e week begin je met geboortevoorbereiding . De behandeling vindt 1 keer per week plaats tot aan de bevalling.  Je krijgt tijdens de behandelingen uitleg over acupressuur tijdens de bevalling. Je mag je partner meenemen.

 • grotere kans dat je binnen 42 weken bevalt

 • het stressniveau ligt lager voor en tijdens bevalling

 • de bevalling verloopt soepeler

 • De duur van de bevalling is korter (gemiddeld 2 uur korter)

 • de ontsluiting verloopt makkelijker

 • je kan makkelijker en dieper ademhalen

 • de weeën zijn beter op te vangen

 • de bevalling is minder pijnlijk

 • je komt minder vermoeid de bevalling uit

 • je borstvoeding komt makkelijker op gang

 • het herstel na de bevalling gaat voorspoediger

Opwekken bevalling: vanaf 41 weken

Het is mogelijk om met acupunctuur de bevalling op gang te brengen. Je krijgt een behandeling aan het begin van de 41e week. Later kan ook, maar dan komt het ziekenhuis wel erg dichtbij. Hou er rekening mee dat er soms 2 behandelingen nodig zijn.  Maar je kindje en je lichaam bepalen uiteindelijk zelf wanneer ze er klaar voor zijn.

Na de bevalling: Het kraambed

Na de bevalling kan er gewerkt worden aan een snel herstel en fit zijn. Verder kan bij een keizersnede een behandeling met acupunctuur voor een beter herstel van de buikwond zorgen.

Acupunctuur_zwangerschap_Bai_Hui_Schijndel_Nederland_4

Workshop: Acupressuur voor pijnbestrijding rond de bevalling

Natuurlijk is het fijn wanneer u en uw partner tijdens de bevalling goed kunt bijstaan. Het indrukken van acupunctuurpunten kan daarbij helpen. Er zijn punten om de weeën goed op gang te krijgen, de ontsluiting te stimuleren, te ontspannen en om de pijn te verlichten. Voor aanstaande vaders en moeders geeft Bai-hui Acupunctuur daarom een workshop  ‘acupressuur tijdens de bevalling’. Het is geen massage, maar stevig indrukken van een aantal punten.  De cursus kost € 65,- .  In principe volg je de cursus met zijn tweeën.  Dit duurt ongeveer een uur.

Onze andere behandelingen

stoppen_met_roken_acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland

Acupunctuur tegen verslaving

cupping__anti-aging_acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland

Cupping & Anti-aging

acupunctuur_Bai-Hui_Schijndel_Nederland_distale_acupunctuur_1

Acupunctuur

Chi-nei-tsang_acupuncture_Bai-hui_Schijndel_Nederland_2

Chi Nei Tsang

Guasha_acupunctuur_Bai-hui_Schijndel_Nederland

Guasha

Tok-Sen_acupunctuur_Bai-hui_Schijndel_Nederland

Tok-Sen